Ovaj blog ima za cilj da omogući publici javno praćenje procesa stvaranja jedne izložbe, od njene kreativne do tehničke realizacije, koja će biti otvorena u 09. aprila 2013. godine u galeriji Doma Omladine, Beograd.

Monday, April 8, 2013

Susreti #10, #11 & #12: Pala je klapa!


Četvrtak 04.04.
Subota 06.04.
Nedelja 07.04.2013.

Pala je klapa!

Već tri susreta su prošla od našeg poslednjeg oglašavanja na blogu. Bili smo jako vredni i zauzeti, ali sada je pravo vreme da vam se odužimo svežim informacijama. Prvi susret u nizu je bio najaktivniji i najefikasniji do sad. Puni entuzijazma i dobre energije okupili smo se sa opremom na lokacijama za snimanje. Kadrovi su namešteni, aminovani od strane svih učesnica i pale su prve klape. Bez poteškoća i većih izazova snimanje je privedeno kraju, a zadovoljni tim u dobrom raspoloženju napustio je set.
Ubrzo je usledilo i drugo okupljanje, u studiju jedne od učesnica, gde smo pažljivo pregledali snimljeni video materijal i zvuk, nakon čega je usledilo biranje onoga što će biti iskorišćeno za izložbu. Jednoglasnom odlukom odabir je napravljen, nakon čega je tim nastavio da razmenjuje ideje o postavci ostalih elemenata izložbe.

Treći susret počeo je predavanjem o tehnologiji postavke, pitanjima toga da li ona može da predstavlja umetničko delo, ili je samo instrument kojim se umetničko delo reprezentuje. Prolazeći kroz primere dela sa 47. Oktobarskog salona, pozabavili smo se i pitanjem čitanja tuđih postavki, kao i njihovom međusobnom korelacijom. Predavanje je pokrenulo razmenu ideja i mišljenja o tome kako bi naša izložba trebala da bude postavljena u prostoru, o čemu smo svakako i ranije vodili razgovore. Takođe smo se pozabavili pitanjem propratnog programa izložbe i toga na koji način želimo da animiramo publiku tokom trajanja postavke. Neke ideje su sigurne, o nekima se još razmišlja, sve u cilju pravljenja najboljeg izbora. Uporedo sa tim završili smo rad na propratnom materijalu izložbe, katalog je spreman, a njegovim izgledom svi smo apsolutno zadovoljni. Kako se bliži kraj rada na izložbi, tako se bliži početak našeg druženja sa vama. Zato ponesite svoje najlepše želje sa sobom i dođite u galeriju DOB-a. Mi vas nestrpljivo čekamo! 

Beleške vodila: Milica Josimović
Foto: Višnja Vujović

No comments:

Post a Comment