Ovaj blog ima za cilj da omogući publici javno praćenje procesa stvaranja jedne izložbe, od njene kreativne do tehničke realizacije, koja će biti otvorena u 09. aprila 2013. godine u galeriji Doma Omladine, Beograd.

Wednesday, April 10, 2013

Fotografije sa otvaranja izložbe "Čekamo vas" u galeriji DOB - utorak 09.04. u 19č


  
     U utorak, 09. aprila 2013. smo otvorili izložbu Čekamo vas u galeriji Doma Omladine Beograda, u okviru projekta Kustosiranje: prolećni izložbeni projekat u DOB-u 2013   Izložbeni tim čine: Ana Srdić, Anđela Milinković, Bojana Andrić, Jelena Obradović, Marija Macić, Milica Josimović i Višnja Vujović.
Radno vreme galerije DOB:

uto-ned od 17 do 21 časova
Izložba Čekamo vas traje od 09. do 21.04.2013.Prateći program:

Javna vođenja - subote 13. i 20.04. u 18č

Kustosiranje #25 - razgovor sa timom izložbenog projekta Čekamo vas, četvrtak 18.04. u 18 časova

   Ulaz slobodan.


Otvaranje izložbe:
Fotke:
Jelena Đorđević,
Višnja  Vujović,

   Za informacije o drugim pratećim aktivnostima izložbe Čekamo vas, pratite sajt DOBnaš blog i prijavite se na naš newsletter: kustosiranje(@)gmail.com

Monday, April 8, 2013

Susreti #10, #11 & #12: Pala je klapa!


Četvrtak 04.04.
Subota 06.04.
Nedelja 07.04.2013.

Pala je klapa!

Već tri susreta su prošla od našeg poslednjeg oglašavanja na blogu. Bili smo jako vredni i zauzeti, ali sada je pravo vreme da vam se odužimo svežim informacijama. Prvi susret u nizu je bio najaktivniji i najefikasniji do sad. Puni entuzijazma i dobre energije okupili smo se sa opremom na lokacijama za snimanje. Kadrovi su namešteni, aminovani od strane svih učesnica i pale su prve klape. Bez poteškoća i većih izazova snimanje je privedeno kraju, a zadovoljni tim u dobrom raspoloženju napustio je set.
Ubrzo je usledilo i drugo okupljanje, u studiju jedne od učesnica, gde smo pažljivo pregledali snimljeni video materijal i zvuk, nakon čega je usledilo biranje onoga što će biti iskorišćeno za izložbu. Jednoglasnom odlukom odabir je napravljen, nakon čega je tim nastavio da razmenjuje ideje o postavci ostalih elemenata izložbe.

Treći susret počeo je predavanjem o tehnologiji postavke, pitanjima toga da li ona može da predstavlja umetničko delo, ili je samo instrument kojim se umetničko delo reprezentuje. Prolazeći kroz primere dela sa 47. Oktobarskog salona, pozabavili smo se i pitanjem čitanja tuđih postavki, kao i njihovom međusobnom korelacijom. Predavanje je pokrenulo razmenu ideja i mišljenja o tome kako bi naša izložba trebala da bude postavljena u prostoru, o čemu smo svakako i ranije vodili razgovore. Takođe smo se pozabavili pitanjem propratnog programa izložbe i toga na koji način želimo da animiramo publiku tokom trajanja postavke. Neke ideje su sigurne, o nekima se još razmišlja, sve u cilju pravljenja najboljeg izbora. Uporedo sa tim završili smo rad na propratnom materijalu izložbe, katalog je spreman, a njegovim izgledom svi smo apsolutno zadovoljni. Kako se bliži kraj rada na izložbi, tako se bliži početak našeg druženja sa vama. Zato ponesite svoje najlepše želje sa sobom i dođite u galeriju DOB-a. Mi vas nestrpljivo čekamo! 

Beleške vodila: Milica Josimović
Foto: Višnja Vujović