Ovaj blog ima za cilj da omogući publici javno praćenje procesa stvaranja jedne izložbe, od njene kreativne do tehničke realizacije, koja će biti otvorena u 09. aprila 2013. godine u galeriji Doma Omladine, Beograd.

Thursday, March 14, 2013

Susret #01: Izabrali smo tim za KUSTOSIRANJE - Prolećni izložbeni projekat u DOB 2013.(originalni post je bio objavljen na blogu projekta Kustosiranje sajtu DOB)   Veliki broj prijava na naš Poziv za Prolećni izložbeni projekat u DOB-u nas je naveo da obavimo i uži krug, koji je obuhvatio kratak razgovor sa 18 kandidata. Taj zahtevan i nezahvalan posao da izborom jednih, ne odaberemo mnoge, smo obavili u sredu, 6. marta od 10.30 do 14 časova u prostorijama DOB. Mnogi, koje nismo, ovaj put, odabrali, sigurni smo da zaslužuju sličnu priliku, i ovim putem želimo da ohrabrimo i one koji su se prijavljivali, i one koji nisu stigli, a želeli su, da obavestimo da ćemo slične programe nastaviti da stvaramo u timskom radu i ubuduće.

   Ukupan broj preuzetih Prijava je 277, prijavilo se 38 kandidata, a mi smo, nakon užeg izbora (18), odabrali sledeći tim:

Tim za KUSTOSIRANJEProlećni izložbeni projekat u DOB-u

Ana Danilović, studentkinja FDU - kamera
Ana Srdić, studentkinja FF - istorija umetnosti
Anđela Milinković, studentkinja FF - istorija umetnosti (MA)
Bojana Andrić, dipl. filmsku i tv kameru, dir. fotografije
Jelena Obradović, studentkinja FF - arheologija
Marija Macić, istoričarka umetnosti
Milica Josimović, studentkinja FF - antropološkinja
Višnja Vujović, arhitektica

Andrej Bereta i Srđan Tunić, 
autori projekta Kustosiranje/ About and around curating
Susret #01Fotografije: Milica Ševarlić

Fotografija: Bojana Andrić

No comments:

Post a Comment