Ovaj blog ima za cilj da omogući publici javno praćenje procesa stvaranja jedne izložbe, od njene kreativne do tehničke realizacije, koja će biti otvorena u 09. aprila 2013. godine u galeriji Doma Omladine, Beograd.

Saturday, March 16, 2013

Susret #03: poseta izložbi i brainstorming


Četvrtak 14.03.2013.

Još jedno okupljanje tima Kustosiranja u prolećnoj sezoni ove godine počelo je posetom izložbe skulptura „Poistovećenje“ u galeriji DOB-a. Imali smo priliku da nam se pridruži i sama umetnica, koja nam je predstavila, kako saznajemo, svoju prvu izložbu posle diplomiranja na Akademiji.

U nastavku našeg sastanka imali smo priliku da procenjujemo izložbu koju smo videli, koje je uključivalo sve elemente koje prate jednu izložbu: od ideje, načina postavke, medijske propraćenosti do izrade kataloga. Ovo procenjivanje bilo je odličan uvod za dalje promišljanje i debatovanje o ideji naše zajedničke izložbe – ono je bilo podsetnik onoga šta bi izložba koju organizujemo trebalo da poseduje i na koje segmente prilikom njene organizacije treba da obratimo pažnju. Zapravo, ona je bila svojevrstan primer onoga što nas očekuje u tehničkom smislu našeg rada.

Najveći deo jučerašnjeg rada i razgovora u nastavku ticao se naše zajedničke ideje koju želimo da plasiramo našom izložbom. Preuzeli smo izazov spajanja naših ideja u jednu svojevrsnu misao, što je za rezultat imao velika promišljanja, razmišljanja, istančavanja u jednom smeru. Koliko god delovalo da su ideje i misli koje imamo različite tj. raznovrsne, došli smo do zajedničkih imenitelja koji nas vode do konačne ideje. Izazov nikad veći!...to be continued...


Belešku napravila: Marija Macić.

Foto: Bojana Andrić i Kustosiranje.

No comments:

Post a Comment